Vježbom edukacijskog programa EP2 nastavljena provedba projekta Kontinuirano stručno osposobljavanje radnika u djelatnosti hitne medicine

Nakon potpunog lockdowna uslijed pandemije koronavirusa, projekt Kontinuirano stručno osposobljavanje radnika u djelatnosti hitne medicine nastavljen je vježbom edukacijskog programa EP2 koja je održana od 25. do 28. svibnja 2020. u Crikvenici.

Vježba je okupila 30 doktora te medicinskih sestara i tehničara izvanbolničke hitne medicinske službe iz zavoda za hitnu medicinu Istarske, Karlovačke, Ličko-senjske, Primorsko-goranske i Sisačko-moslavačke županije. Uz pomoć tima nacionalnih instruktora, voditelj vježbe Mate Matešić, dr. med. upoznao ih je s novim sadržajima na području hitne medicine s ciljem povećanja njihovih znanja i vještina. Na modelima za vježbanje kliničkih vještina, nabavljenih isključivo za ovaj projekt, polaznici su usvojili vještine koje će im omogućiti bolju učinkovitost u situacijama kada je ugrožen život pojedinca ili zajednice.

Projekt Kontinuirano stručno osposobljavanje radnika u djelatnosti hitne medicine sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda, a provodi ga Hrvatski zavod za hitnu medicinu s ciljem održavanja i usavršavanja znanja i vještina radnika u djelatnosti hitne medicine te ujedno unapređenja zdravstvene zaštite u Republici Hrvatskoj i poboljšanja pristupa visokokvalitetnim zdravstvenim uslugama.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.
 
Podijeli: