U turističkoj sezoni Zavod za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije pojačan s dva nova vozila i helikopterom

Kako bi i tijekom ovogodišnje turističke sezone pravodobno i uspješno zbrinjavali hitne pacijente, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić uručio je danas ravnatelju županijskog Zavoda za hitnu medicinu Luki Luliću, dipl. iur. ključeve dva nova suvremeno opremljena vozila za hitne medicinske intervencije. Svečanoj primopredaji prisustvovali su ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. sa suradnicima i ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik doc. prim. dr. sc. Marijo Bekić, dr. med. Tom su prigodom zajedno obišli helidrom Opće bolnice Dubrovnik i tim hitne helikopterske medicinske službe (HHMS) Dubrovnik koji je danas započeo s radom, kao i izvršene radove na dubrovačkom Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu čija se izgradnja financira sredstvima dobivenim kroz europski Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Vozila su nabavljena su iz decentraliziranih sredstava te opremljena sukladno europskim i hrvatskim standardima koje vozila izvanbolničke hitne medicinske službe u RH trebaju zadovoljavati. Primarius Grba-Bujević ovom je prigodom istaknula kako će nabava ovih vozila, kao i rad HHMS-a direktno utjecati na povećanje kvalitete hitne medicinske skrbi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, ali i olakšati posao djelatnicima hitne medicinske službe. Ujedno se zahvalila županu koji kontinuirano ulaže u razvoj županijskog Zavoda za hitnu medicinu.

HHMS Dubrovnik projekt je koji traje već treću godinu zaredom zahvaljujući dobroj suradnji Ministarstva zdravstva, Ministarstva unutarnjih poslova i Dubrovačko-neretvanske županije, a pokrenut je kako bi svi stanovnici ove županije i njihovi posjetitelji, uključujući otočna, ruralna i slabo naseljena područja, imali pravovremeni pristup bolnicama i dostupnost odgovarajuće medicinske skrbi. Za let se koristi helikopter Ministarstva unutarnjih poslova čije dimenzije i tehničke karakteristike olakšavaju pristup pacijentu. Time se izravno utječe na brzinu zbrinjavanja hitnih pacijenata i uvelike skraćuje njihov prijevoz do odgovarajuće bolnice.

 
Podijeli: