Poslijediplomski tečaj 1. kategorije stalnog medicinskog usavršavanja: „Škola hitne medicine“

U organizaciji Hrvatskog liječničkog zbora - Hrvatskog društva za hitnu medicinu, Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i Kliničke bolnice Sveti Duh 14. i 15. studenog 2014. u KB Sveti Duh održat će se prvi od pet dvodnevnih poslijediplomskih tečajeva 1. kategorije stalnog medicinskog usavršavanja Škole hitne medicine.

Kako doznajemo od voditeljica doc. prim. dr. sc. Višnje Nesek Adam, dr. med. i dr. sc. Ingrid Bošan Kilibarde, dr. med. te tematskog suvoditelja prof. prim. dr. sc. Hrvoja Pintarića, dr. med. Škola hitne medicine pokrenuta je u cilju unapređenja edukacije specijalizanata hitne medicine, ali i svih liječnika koji sudjeluju u radu hitne medicinske službe. Škola prati program specijalizacije iz hitne medicine, a održavat će se u petogodišnjem ciklusu putem dvodnevnih tečajeva I. kategorije. U prvom ciklusu će čak 25 renomiranih predavača polaznike pobliže upoznati s kardiocirkulacijskim i respiracijskim poremećajima. Drugi ciklus bavit će se politraumatiziranim bolesnicima i mišićno–koštanim ozljedama, dok je treća godina rezervirana za teme o akutnom abdomenu, hitnim stanjima u urologiji, ginekologiji i porodništvu. Na četvrtoj godini obrađivat će se hitna stanja u otorinolaringologiji, oftalmologiji, neurologiji, psihijatriji, onkologiji te teme vezane za palijativno liječenje hitnih bolesnika, dok će peta godina obuhvatiti hitna stanja u pedijatriji, infektologiji i trovanjima.

Rok prijave za prvi poslijediplomski tečaj 1. kategorije stalnog medicinskog usavršavanja Škole hitne medicine je 20. listopad 2014., a program tečaja možete pronaći ovdje.

 
Podijeli: