Održavanje dišnog puta i mehanička ventilacija u hitnoj medicini

Poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja 1. kategorije „Održavanje dišnog puta i mehanička ventilacija u hitnoj medicini“ proteklog je vikenda održan u Krapinskim toplicama. Pod vodstvom prof. dr. sc. Višnje Majerić-Kogler, dr. med. i dr. sc. Ingrid Bošan-Kilibarde, dr. med. tečaj je završilo 20 doktora  medicine te 12 medicinskih sestara i tehničara hitne medicinske službe i odjela hitne medicine.

Održavanje dišnog puta i mehanička ventilacija u hitnoj medicini od iznimne su važnosti s obzirom na to da je transportni ventilator postao standard u djelatnosti hitne medicine. U cilju unaprjeđenja timskog rada, unatoč razlikama koje proizlaze iz odgovornosti i djelokruga rada liječnika i medicinskih sestara odnosno tehničara, polaznici većinu predavanja slušaju zajedno. Podijeljeni u timove,  u kojima svatko zna što je čiji posao, polaznici uspijevaju brže i bolje usvojiti određene postupke zbrinjavanja pacijenata s ugroženim dišnim putom. Tečaj je završio provjerom znanja polaznika, a bodovala ga je Hrvatska liječnička komora i Hrvatska komora medicinskih sestara.

Organizatori tečaja su Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu- Katedra za anesteziologiju i reanimatologiju, Hrvatski zavod za hitnu medicinu i HLZ- Hrvatsko društvo za hitnu medicinu.

Podijeli: