Održan redoviti sastanak ravnatelja županijskih zavoda s ravnateljicom HZHM-a

U organizaciji Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu (HZHM), u Donjoj Stubici održan je radni sastanak ravnateljice HZHM-a prim. mr. Maje Grba-Bujević, dr. med. i njezinih suradnika te ravnatelja zavoda za hitnu medicinu koji su pristigli iz svih županija Republike Hrvatske i grada Zagreba.

Sastanak je održan u okviru redovitog dijaloga predstavnika HZHM-a s ravnateljima zavoda za hitnu medicinu, a glavna tema sastanka bio je novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti. Ravnateljica HZHM-a predstavila je moguća rješenja za poboljšanje funkcioniranja sustava hitne medicine na području Republike Hrvatske te se zahvalila prisutnim ravnateljima na iznesenim mišljenjima i prijedlozima koji bi se trebali razraditi kako bi se uspješno ukomponirali u nacrt novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti, čije se usvajanje očekuje do kraja godine.

Osim o Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, na sastanku se razgovaralo o aktualnostima u radu izvanbolničke hitne medicinske službe, kao i o mogućim prijavama za specijalizacije iz hitne medicine u sklopu projekta Specijalističko usavršavanje doktora medicine koji se provodi u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ za razdoblje 2014.-2020. sredstvima Europskog socijalnog fonda.

 
Podijeli: