Održan program Zdravstveni sustav i zdravstvena politika

Na ovogodišnjem programu Zdravstveni sustav i zdravstvena politika - Black Box Thinking sudjelovala je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. i njezina zamjenica dr. sc. Ingrid Bošan Kilibarda, dr. med. Središnja tema programa odnosila se na vrednovanje i odlučivanje u zdravstvu sa specifičnim fokusom na „higijenu podataka“ te je primarius Grba-Bujević održala predavanje Koga zanimaju statistički podaci? kojim se, između ostalog, osvrnula na statistički značajan broj dolazaka nehitnih pacijenata u ambulante izvanbolničke hitne medicinske službe.

Osim ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, na 13. Public Health Hubu sudjelovao je velik broj stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva koji su svojim izlaganjima dali svoj doprinos i potaknuli rasprave u četiri programska bloka: Kvaliteta matičnih podataka/automatsko prikupljanje podataka, Informacije i znanstvene spoznaje/EB/, Ekonomsko vrednovanje u zdravstvu i Javne politike i odlučivanje u zdravstvu.

U organizaciji udruge PIN za zdravlje, a u suradnji s Centrom za istraživanje i promicanje najboljih zdravstvenih praksi Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, program Zdravstveni sustav i zdravstvena politika održao se od 4. do 7. srpnja 2018. u Motovunu.

Podijeli: