Održan 4. regionalni sastanak zavoda za hitnu medicinu

Ravnatelji, njihovi zamjenici i pomoćnici, zatim medicinski voditelji, pravnici i ostali zainteresirani zdravstveni djelatnici iz Zavoda za hitnu medicinu Istarske, Karlovačke, Primorsko-goranske, Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije te Grada Zagreba okupili su se u ponedjeljak, 9. lipnja 2014., na 4. regionalnom sastanku zavoda za hitnu medicinu.

Sastanak se, u organizaciji Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, održao u prostorijama Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, a glavna tema bila je medicinska dokumentacija u djelatnosti izvanbolničke hitne medicinske službe i njeni pravni aspekti. Medicinska dokumentacija je dokument o zdravstvenom stanju pacijenta koji omogućava postavljanje dijagnoze i odabir načina liječenja te je dokaz slijeda provedenih postupaka. S razlozima njenog pravilnog ispunjavanja okupljene je upoznala zamjenica ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu dr. sc. Ingrid Bošan-Kilibarda, dr. med.

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Jasminka Begić, dipl. iur. te viši stručni savjetnik za pravne poslove Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Vedran Drljača, dipl. iur. naglasak su stavili na pravni aspekt vođenja medicinske dokumentacije. Prisutni su tako saznali prava pacijenta na uvid u svoju medicinsku dokumentaciju, ali i na pravo trećih osoba na uvid u medicinsku dokumentaciju, a zatim su se upoznali s propisima kojima se uređuje dužnost vođenja, sadržaj i čuvanje tajnosti podataka medicinske dokumentacije kao i s posljedicama nepridržavanja navedenih dužnosti.

Podijeli: