Objavljen jedanaesti broj časopisa Hitna medicinska služba

Objavljen je jedanaesti broj časopisa Hitna medicinska služba u kojem smo nastojali zabilježiti sva relevantna zbivanja i aktivnosti s područja hitne medicine u protekloj godini. S obzirom na to da je početkom godine Hrvatski zavod za telemedicinu integriran u Hrvatski zavod za hitnu medicinu, središnju temu ovog izdanja posvetili smo telemedicini u Republici Hrvatskoj. Bržim prijenosom informacija, odnosno slanjem podataka o pacijentu te skraćivanjem vremena potrebnog za intervenciju, telemedicina osigurava dostupnost vrhunskih specijalističkih zdravstvenih usluga svim pacijentima, čak i onima na teško dostupnim lokacijama i otocima, što je od posebne važnosti za hitna stanja.

U fokusu ovog broja je i središnje obilježavanje Nacionalnog dana hitne medicinske službe (HMS) koje se održalo 30. travnja 2019. u Rijeci. Novi broj donosi i razgovor s najboljim medicinskim tehničarom prema izboru pacijenata za 2018. godinu – Pericom Vucelićem, mag. med. techn. iz Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije te intervju sa Silvestrom Mrakom, vozačem Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije i gitaristom benda Gužva u 16-ercu. Tim Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije u sastavu Lucija Hranilović, dr. med., Nikola Vršić, bacc. med. techn. i Damir Kečkeš, med. techn. s nama je podijelio svoja iskustva sa XII. natjecanja timova HMS-a u Sloveniji, dok nam je voditeljica Odjela za projekte, razvoj i zdravstvene tehnologije Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Dragosavac, dipl. pol. otkrila kako napreduje provedba projekta Kontinuirano stručno osposobljavanje radnika u djelatnosti hitne medicine te projekta NeurNet.

Nadamo se će vam teme obrađene u jedanaestom broju časopisa Hitna medicinska služba biti zanimljive. Hrvatski zavod za hitnu medicinu dostavit će časopis svim županijskim zavodima za hitnu medicinu te objedinjenim hitnim bolničkim prijmovima. Časopis možete preuzeti u PDF formatu ovdje, a ako želite sudjelovati u izradi sljedećih izdanja Hitne medicinske službe, javite nam se na mail: hms@hzhm.hr.

Podijeli: