Obilježen Dan Zavoda i 123. obljetnica obavljanja djelatnosti hitne medicine u Primorsko-goranskoj županiji

Na prigodnoj svečanosti u opatijskoj Villi Antonio proslavljen je Dan Zavoda i 123. obljetnica obavljanja djelatnosti hitne medicine na području Primorsko-goranske županije. Važne obljetnice ove su godine proslavljene 13. siječnja, dan ranije no što je 1894. godine barun dr. Jaromir von Mundy u Opatiji osnovao prvu hitnu službu u Hrvatskoj, dok je prva takva služba u svijetu ustanovljena u Beču 1882. Svečanost je okupila niz uzvanika uključujući zamjenicu ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu dr. sc. Ingrid Bošan Kilibardu, dr. med., predstavnicu županijskog Upravnog odjela za zdravstvo Vedranu Fržop, dr. med., zamjenicu gradonačelnika Opatije Marinu Gašparić, ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Davora Vukobrata, dr. med. i mnoge druge.

„Zavod za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije ogledalo je organiziranosti, humanosti i stručnosti“, istaknula je tom prigodom zamjenica ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, dok je predstavnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo naglasila kako je Primorsko-goranska županija uvijek pratila, prepoznavala i podupirala sve potrebe Zavoda te je u posljednjih pet godina osigurala ukupno 36 vozila za hitne intervencije. Čelni čovjek Zavoda, Davor Vukobrat, dr. med., ocijenio je kako je 2016.godina bila još uspješnija od prethodne. Poseban naglasak stavljen je na trajnu edukaciju djelatnika i unapređenje sustava upravljanja kvalitetom što je rezultiralo i stjecanjem prava na daljnje korištenje certifikata za međunarodnu normu ISO 9001, rekao je doktor Vukobrat.

Na kraju svečanosti predstavljena su i dva nova vozila Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije. Riječ je o terenskom vozilu za rad u zimskim uvjetima i prikolici-Jedinica za velike nesreće. Potonja je opremljena za zbrinjavanje većeg broja žrtava u slučaju velike nesreće.

   
Podijeli: