Novi broj časopisa Hitna medicinska služba

Iz tiska je upravo stigao posljednji, dvanaesti broj časopisa Hitna medicinska služba u izdanju Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu. Dok tiskana izdanja putuju prema svojim čitateljima, preuzmite i čitajte digitalno izdanje časopisa Hitna medicinska služba.

U fokusu ovog izdanja je Program cjeloživotnog stručnog usavršavanja zdravstvenih radnika, odnosno Program e-Usavršavanje za čije je proširenje Hrvatski zavod za hitnu medicinu zatražio od Ministarstva rada i mirovinskog sustava bespovratna sredstva iz fondova Europske unije. Glavni cilj Programa e-Usavršavanje je razvoj i jačanje ljudskih potencijala na svim razinama zdravstvene zaštite u zdravstvenom sustavu Republike Hrvatske putem kontinuirane edukacije koja pod jednakim uvjetima treba biti dostupna i radnicima u velikim i onima u manjim i izoliranim sredinama.

Uz to, donosimo niz relevantnih tema i aktualnosti iz područja hitne medicine koje su obilježile proteklih šest mjeseci pa u ovom broju pročitajte intervju s načelnikom Američkog ureda za obrambenu suradnju u Veleposlanstvu SAD-a pukovnikom Bradleyjem Ritzelom i saznajte koje će hrvatske bolnice, zahvaljujući donaciji američke vlade, dobiti helidrome. Otkrijte i novosti s područja palijativne skrbi od pročelnice Zavoda za palijativnu medicinu Kliničkog bolničkog centra Rijeka i profesorice Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Karmen Lončarek, dr. med.

U našim stalnim rubrikama, Karijere i Ljudi, upoznajte neumornu instruktoricu, doktorandicu i specijalizanticu hitne medicine u Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu Kliničkog bolničkog centra Zagreb Katju Kudrnu Prašek, dr. med. te osebujnog i neustrašivog Romea Novaka, mag. med. techn. iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije. U ostatku časopisa pročitajte intervju s urednicom, voditeljicom i novinarkom emisije Zdrav život Ivanom Živković, ali pronađite i niz drugih aktualnosti iz naše dinamične djelatnosti.

Podijeli: