International Medical Corps donirao vozilo Zavodu za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije

Vozilo ukupne vrijednosti 413 tisuća kuna donirala je međunarodna humanitarna organizacija International Medical Corps Zavodu za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije.

Donacija je realizirana zahvaljujući uspješnoj suradnji ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu (HZHM) prim. mr. Maje Grba-Bujević, dr. med. i International Medical Corps čiji je predstavnik Marin Tomaš ključeve novog vozila predao ravnatelju sisačko-moslavačkog Zavoda Tomislavu Fabijaniću, dr. med. u petak, 5. ožujka 2021. Primopredaji su prisustvovali i načelnica Sektora za razvojnu suradnju i humanitarnu pomoć Ministarstva vanjskih i europskih poslova Sanja Bujas-Juraga te pomoćnik ravnateljice za sestrinstvo HZHM-a Damir Važanić, mag. med. techn.

Donirano vozilo marke Peugeot Boxer opremljeno je najsuvremenijom opremom sukladno Standardu vozila i vanjskog izgleda vozila za obavljanje djelatnosti izvanbolničke hitne medicine i sigurno će pridonijeti kvaliteti pružanja hitne medicinske skrbi na području Sisačko-moslavačke županije.

International Medical Corps neovisna je i neprofitna organizacija koja pruža pomoć područjima pogođenima katastrofom, a od razornog potresa 29. prosinca 2020. osigurala je pomoć vrijednu preko 3,1 milijun kuna za zdravstveni sustav u Republici Hrvatskoj. Zavodu za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije već je donirala kontejner za nesmetan rad Hitne u Glini, a u pripremi je i cjelovita obnova zgrade sisačko-moslavačkog Zavoda, kao i nove donacije za potresom pogođena područja.

Podijeli: