HZHM na Kongresu HDMSARIST-a

Na 9. međunarodnom kongresu Hrvatskog društva medicinskih sestara anestezije, reanimacije, intenzivne skrbi i transfuzije (HDMSARIST) koji je jučer započeo u Šibeniku sudjelovali su i predstavnici Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu (HZHM). Odmah po otvorenju Kongresa, predavanje je održala ravnateljica HZHM-a prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. koja je okupljenima govorila o sinergiji zdravstvenog sustava u skrbi za hitnog pacijenta. Damir Važanić, mag. med. techn. iz HZHM-a održao je predavanje o trijaži masovne nesreće u bolnici.

Kongres koji završava u četvrtak, 7. travnja 2016., bavi se aktualnim medicinskim temama. Kako doznajemo od predsjednika HDMSARIST-a Adriana Friganovića, dipl. med. techn., glavne teme su nove smjernice u kardiopulmonalnoj reanimaciji, medicinska sestra u procesu multiorganske eksplantacije, napredak u tehnikama regionalne anestezije, centralizacija transfuzijske medicine u RH, pedijatrijska i neonatalna intenzivna skrb te medicinska sestra u objedinjenom hitnom prijemu.

Ovom prigodom, predstavnici HZHM-a posjetili su MPDJ Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije te Upravu Centra za hitnu medicinu Opće bolnice Šibenik, gdje su s voditeljem odjela Ivom Blaćom, dr. med. i glavnom sestrom Katarinom Plenča razgovarali o mogućnostima daljnjeg unapređenja rada Centra.

Podijeli: