Edukacija djelatnika odjela hitne medicine u Krapinskim Toplicama

Hrvatski zavod za hitnu medicinu uveo je edukaciju za djelatnike bolničkog odjela hitne medicine, a prva od najavljenih sedam održala se proteklog vikenda, od 10. do 11. studenog 2012., u Krapinskim Toplicama.

U provođenju reorganizacije hitne medicinske službe ljudski faktor je od izuzetnog značaja i zapravo je ključan za njezino kvalitetno djelovanje. Potreba za profesionalnim, odgovornim i motiviranim djelatnicima razlog je pokretanja niza edukacijskih programa koje je osmislio i organizirao Hrvatski zavod za hitnu medicinu u suradnji s Ministarstvom zdravlja. Edukacija djelatnika odjela za hitnu medicinu provodi se u okviru Projekta unaprjeđenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu i omogućava polaznicima svladavanje procesa trijaže kojim će se osigurati ispravna i pravodobna procjena svih pacijenata koji dolaze u odjele hitne medicine.

Edukaciju u Krapinskim toplicama prošlo je 30 sudionika iz Županijske bolnice Čakovec, Kliničkog bolničkog centra „Sestre milosrdnice“ te općih bolnica Bjelovar, Gospić, Karlovac, Ogulin, Pula, Požega i Zabok. Uz predavanja o trijažnom procesu odraslih, trudnica i djece u odjelu hitne medicine, medicinsko-pravnoj odgovornosti osobe koja vrši trijažu te ATS trijažnoj ljestvici, vrsni stručnjaci potrudili su se, kroz interaktivne radionice, polaznicima edukacija realno prikazati ispravan način rada u odjelu za hitnu medicinu.

Edukacija se završila pismenom i praktičnom provjerom znanja polaznika, a za pripremu provedbe edukacije Hrvatski zavod za hitnu medicinu svim polaznicima je dostavio priručnik Trijaža u odjelu hitne medicinei DVD Hitni medicinski postupci u na odjelu hitne medicine.

Podijeli: