e-Usavršavanje: Kronična rana

Novije spoznaje o etiopatogenezi kronične rane i svim mogućnostima liječenja podijelila je s djelatnicima primarne zdravstvene zaštite na udaljenim i teže dostupnim područjima Martina Kralj, dr. med., spec. dermatologije i venerologije iz Opće bolnice Karlovac na predavanju održanom na daljinu u sklopu osnovnog Programa cjeloživotnog stručnog usavršavanja zdravstvenih radnika, odnosno e-Usavršavanja.

"Kronična rana je defekt tkiva koji nakon odgovarajuće terapije ne cijeli u odgovarajućem vremenu", naglasila je na predavanju doktorica Kralj te dodala da ih najčešće uzrokuje kronična venska insuficijencija. "Liječenje je nerijetko dugotrajno, a obuhvaća opće mjere, lokalnu i sustavnu terapiju te kirurško liječenje", istaknula je doktorica Kralj.

Program e-Usavršavanje provodi Hrvatski zavod za hitnu medicinu s ciljem razvoja i jačanja ljudskih potencijala na svim razinama zdravstvene zaštite u RH. Zahvaljujući videokonferencijskom sustavu, predavanje su u realnom vremenu pratili djelatnici Specijalne bolnice za produženo liječenje Duga Resa te domova zdravlja "Dr. Ante Franulović", Dubrovnik, Gospić, Korčula, Korenica, Novalja, Ogulin, Orahovica, Otočac, Ozalj, Pitomača, Senj, Slatina, Slunj, Vojnić, Splitsko-dalmatinske županije i Primorsko-goranske županije.

Podijeli: