Bageri i ralice na izravnoj vezi s timom HMS-a

Ove zime svi timovi hitne medicinske službe (HMS) dobit će izravne telefonske brojeve službi i kooperanata za održavanje cesta jer se za dolazak do pacijenta na neočišćenoj cesti gubi previše vremena, dogovoreno je na sastanku koji su u Ogulinu organizirali predstavnici Hrvatskih autocesta – Održavanja i naplate cestarina d.o.o. (HAC-ONC), a na kojem je sudjelovala i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med.

Ovim dogovorom mijenja se dosadašnja zastarjela praksa pozivanja bagera ili ralice preko određenih stožera, već sada tim HMS-a u hitnim slučajevima može izravno pozvati vozilo koje će im omogućiti nesmetan prolaz do hitnog pacijenta. Ovaj dogovor rezultat je koordinacijskih sastanaka na kojima se redovito susreću predstavnici Službe za inspekciju prometa, Odjela za preventivu cestovnog prometa MUP-a, Hrvatskih cesta, Hrvatskog autokluba te Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

Na sastanku su predstavnici HAC-ONC-a podsjetili da je od 15. studenog 2016. na snagu stupila obveza uporabe zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Hrvatskoj te su istaknuli kako je u svih 26 tehničkih ispostava sve spremno – mehanizacija i sredstva za posipavanje cesta, dok su s kooperantima i dobavljačima potpisani ugovori.

Podijeli: