Vozači otvorili novu sezonu edukacija u sklopu projekta Kontinuirano stručno osposobljavanje radnika u djelatnosti hitne medicine

Jesenski ciklus edukacijskih programa u sklopu projekta Kontinuirano stručno osposobljavanje radnika u djelatnosti hitne medicine otvorili su vozači izvanbolničke hitne medicinske službe (HMS) vježbom koja se održala u Valpovu od 20. do 21. rujna 2019.

Kao dio tima izvanbolničkog HMS-a vozači moraju poznavati temeljne hitne medicinske postupke i opremu kako bi doprinijeli timskom zbrinjavanju hitnog pacijenta. Svoja znanja i vještine u Valpovu je nadopunilo ukupno 30 vozača iz zavoda za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske, Osječko-baranjske, Sisačko-moslavačke, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske županije. Program edukacije vodio je Dejan Hil, dr. med. s timom nacionalnih instruktora.

Projekt Kontinuirano stručno osposobljavanje radnika u djelatnosti hitne medicine sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda, a provodi ga Hrvatski zavod za hitnu medicinu s ciljem održavanja i usavršavanja znanja i vještina radnika u djelatnosti hitne medicine te ujedno unapređenja zdravstvene zaštite u Republici Hrvatskoj i poboljšanja pristupa visokokvalitetnim zdravstvenim uslugama.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.
 
Podijeli: