Počela kontinuirana edukacija medicinskih sestra i tehničara u OHBP-u

U okviru projekta Kontinuirano stručno osposobljavanje radnika u djelatnosti hitne medicine, jučer je u Vodicama započela prva edukacija za medicinske sestre i tehničare koji rade u objedinjenim hitnim bolničkim prijemima (OHBP). "Medicinske sestre i tehničari najbrojnije su osoblje u OHBP-u i sudjeluju u svim segmentima zbrinjavanja hitnih pacijenata od njihova prijema, zbrinjavanja, opservacije, do transporta na druge odjele ili otpusta kući - što zahtjeva visoku razinu znanja, vještina, odgovornosti i iskustva", istaknula je tom prigodom ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu (HZHM) prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med.

Kako bi im pružio dodatnu sigurnost, staloženost i stručnost u radu, HZHM je u projekt Kontinuirano stručno osposobljavanje radnika u djelatnosti hitne medicine integrirao i edukacijski program EP5 namijenjen isključivo medicinskim sestrama i tehničarima OHBP-a. Do nedjelje, 10. studenog 2019., proći će ga ukupno 30 polaznika iz OB Šibensko-kninske županije, OB Zadar, OB Dubrovnik, KBC Split i OB Gospić. Kroz edukacijski program provest će ih tim nacionalnih instruktora u sastavu Branka Bardak, dr. med., Ivan Brdar, dr. med., Kata Ivanišević, mag. med. techn., Katja Kudrna Prašek, dr. med., Marina Friščić, dipl. med. techn., Nina Lovrić, dr. med. i Zoran Vidović bacc. med. techn. pod vodstvom voditeljice Radmile Majhen Ujević, dr. med., a prema nastavnim materijalima izrađenim u sklopu projekta. Program osigurava dovoljno vremena za usvajanje novih znanja i vještina kroz praktičan rad i simulaciju stvarnih situacija i stanja s kojima se susreću polaznici vježbi na svojim radnim mjestima.

Projekt Kontinuirano stručno osposobljavanje radnika u djelatnosti hitne medicine sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda, a provodi ga HZHM s ciljem održavanja i usavršavanja znanja i vještina radnika u djelatnosti hitne medicine te ujedno unapređenja zdravstvene zaštite u Republici Hrvatskoj i poboljšanja pristupa visokokvalitetnim zdravstvenim uslugama.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.
 
Podijeli: