Oživljavanje u zajednici - Međimurska županija - „Pokreni srce-spasi život“

U sklopu Nacionalnog programa javno dostupne rane defibrilacije, a u suradnji Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, Hrvatskog društva za javno zdravstvo HLZ,  Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije i Srednje škole Čakovec,održana je radionica Oživljavanje u zajednici" Pokreni srce-spasi život" namijenjena građanima - laicima. Na radionici su sudjelovala 32 građana različitih zanimanja.

Kroz rad s nacionalnim  instruktorima, svi polaznici radionice educirani su za pružanje osnovnih mjera održavanja života te za korištenje uređaja za automatsku vanjsku defibrilaciju srca. Pored praktičnih vježbi, kroz razmjenu informacija i predavanja polaznicima je pojašnjeno kada zvati hitnu medicinsku službu te koje informacije je potrebno dati medicinskom dispečeru kako bi hitna medicinska služba bila pravovremena i efikasna.

Ravnateljica HZHM prim.mr. Maja Grba-Bujević,dr.med.spec. pohvalila je rad Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije istaknuvši da je posebno važno da iz tog zavoda dolaze snažno motivirani djelatnici za edukaciju i unapređenje znanja i vještina , a sve na korist naših hitnih pacijenata.

Radionica je održana u sklopu Nacionalnog programa Ministarstva zdravlja Pokreni srce-spasi život, pri čemu je Međimurska županija, kao najgušće naseljeno područje Hrvatske, prepoznala važnost ovakve edukacije za lokalnu zajednicu te se pokazala kao pouzdan partner u osiguravanju zdravstvene zaštite i razvijanju novih zdravstvenih inicijativa- u svom govoru istaknuo je župan Međimurske županije Matija Posavec mag.ing.

Svojom nazočnošću na predstavljanju Nacionalnog programa javno dostupne rane defibrilacije pomoćnica ministra zdravlja Dijana Cimera dala je punu podršku daljnjim aktivnostima programa u drugim županijama, gradovima i općinama te ih pozvala da se aktivno uključe u ovaj vrijedan Nacionalni program.

Podijeli: