Održana posljednja edukacija u sklopu projekta "Kontinuirano stručno osposobljavanje radnika u djelatnosti hitne medicine"

Ciklus edukacijskih vježbi u sklopu projekta Kontinuirano stručno osposobljavanje radnika u djelatnosti hitne medicine zatvorila je prošlog tjedna u Zadru vježba za doktore te medicinske sestre i tehničare u izvanbolničkoj hitnoj medicinskoj službi (HMS).

Tim nacionalnih instruktora pod vodstvom Katje Kudrne Prašek, dr. med. podijelio je svoja znanja i iskustva s 30 djelatnika županijskih zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije. Uz teorijska znanja, polaznici su unaprijedili i vještine neophodne za kvalitetno pružanje hitne medicinske skrbi zahvaljujući praktičnom radu i simulaciji stvarnih situacija i stanja s kojima se djelatnici HMS-a susreću na svojim radnim mjestima.

Održana od 12. do 15. siječnja ove godine bila je to posljednja od ukupno planirane 62 edukacijske vježbe u okviru projekta Kontinuirano stručno osposobljavanje radnika u djelatnosti hitne medicine kojima je educirano preko 1600 djelatnika HMS-a, dok su još dvije održane zasebno za nacionalne instruktore. Projekt je obuhvatio pet edukacijskih programa kojima je "pokrio" sva radilišta u sustavu hitne medicine. Za doktore te medicinske sestre i tehničare u izvanbolničkom HMS-u ukupno je održano 28 vježbi, za medicinske dispečere i za vozače u izvanbolničkom HMS-u po deset vježbi, dok je za radnike koji provode trijažu u djelatnosti hitne medicine te za medicinske sestre i tehničare u objedinjenim hitnim bolničkim prijemima održano po sedam edukacijskih vježbi.

Kako bi mogli odgovoriti na svakodnevne izazove hitnog medicinskog zbrinjavanja građana i posjetitelja RH, radnici u djelatnosti hitne medicine kontinuirano moraju usvajati nova i usavršavati stečena znanja i vještine. Stoga je Hrvatski zavod za hitnu medicinu pokrenuo projekt Kontinuirano stručno osposobljavanje radnika u djelatnosti hitne medicine s novim, revidiranim edukacijskim vježbama kojima se nastojalo sve koji ulaze i rade u sustavu što prije educirati za potrebe zbrinjavanja hitnih pacijenata. Vrijedan gotovo 9,5 milijuna kuna, projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali" 2014. – 2020.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.
 
Podijeli: