Odjel hitne medicine otvoren u Općoj županijskoj bolnici Pakrac

Ministar zdravlja prof. dr. sc. Rajko Ostojić otvorio je danas deveti odjel hine medicine (OHM) izgrađen u okviru Projekta unaprjeđenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu u Općoj županijskoj bolnici Pakrac. Tom prigodom istaknuo je da je pakrački Odjel hitne medicine „zrcalna slika stručnosti, humanosti i organiziranosti“. Svečanom otvorenju je, uz ministra zdravlja, prisustvovala i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med.

Novouređeni Odjel hitne medicine prostire se na ukupno 402 m2. Unatoč nešto manjoj površini, Odjel je iznimno dobro uređen i funkcionalan te se sastoji od ulaza za vozila hitne službe, trijaže, laboratorija, reanimacijske i operacijske sale te prostora za smještaj i nadzor akutnih pacijenata. Opremljen je s modernom medicinskom opremom poput respiratora, defibrilatora, anestezioloških aparata i drugog.

Hrvatski zavod za hitnu medicinu (HZHM) provodi edukaciju djelatnika odjela hitne medicine kako bi savladali proces trijaže kojim se osigurava ispravna i pravodobna procjena svih pacijenata te određuje redoslijed njihova zbrinjavanja. Sustav rada temeljen na čekanju u redu, naglasila je prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. spec., zamijenit ćemo organiziranim trijažnim pristupom pacijentu u svim akutnim bolnicama što će rezultirati kvalitetnijim upravljanjem i boljim kliničkim rezultatima. Edukaciju HZHM-a dosada je uspješno završilo 10 medicinskih sestara OŽB-a Pakrac.

   
Podijeli: