Obilježena 142. obljetnica Klinike za psihijatriju Vrapče

Simpozijem Mjesto i uloga telepsihijatrije danas i okruglim stolom na temu Uloga i značaj novih tehnologija u skrbi za psihičko zdravlje - iskustva psihijatrijskih institucija, Klinika za psihijatriju Vrapče obilježila je u ponedjeljak, 15. studenoga 2021., 142. godišnjicu osnutka, a riječi podrške i pozdrava organizatorima i sudionicima uputila je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med.

"Pandemija bolesti COVID-19 ubrzala je digitalizaciju cjelokupnog poslovanja i u prvi plan gurnula nužnost kvalitetnog videokonferencijskog sustava i općenito telemedicine", istaknula je tom prigodom primarijus Grba-Bujević te naglasila kako je suradnjom HZHM-a i Klinike za psihijatriju Vrapče u području telepsihijatrije ta usluga postala dostupnija pacijentima. Epidemiološka slika Hrvatske i svijeta danas najbolje ilustrira potrebu daljnjeg osnaživanja i proširenja spektra telemedicinskih usluga u svrhu povećanja dostupnosti ne samo edukativnih sadržaja zdravstvenim djelatnicima, već i zdravstvene zaštite svim pacijentima, ujednačavanja i poboljšanja njezine kvalitete te sveukupnog povećanja učinkovitosti zdravstvenog sustava.

Uz simpoziji i okrugli stol na kojem su sudjelovali predstavnici istaknutih hrvatskih psihijatrijskih institucija, ovom je prigodom predstavljen i sveučilišni udžbenik Hitna stanja u psihijatriji autora Miroslava Hercega, Vlade Jukića, Zrnke Kovačić Petrović te Aleksandra Savića. Obilježavanje je, uslijed pandemije bolesti COVID-19, održano u hibridnom obliku.

 

Podijeli: