Danima otvorenih vrata obilježena 120. obljetnica Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“

Svečanom sjednicom koja se u srijedu, 4. travnja 2018., održala u prostorijama Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“ u Slavonskom Brodu počeli su Dani otvorenih vrata povodom 120 godina postojanja brodske bolnice, ustanove koja danas uz primjenu najsuvremenije opreme i metoda liječenja dostiže europske kliničke standarde. Prigodnoj svečanosti, kojom je proslavljena i 276. obljetnica medicinske skrbi na tom području, prisustvovala je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med., državna tajnica Ministarstva graditeljstva Dunja Magaš, župan Danijel Marušić te njegov zamjenik Damir Mirković i ravnatelj bolnice prim. Josip Samardžić, dr. med.

Državna tajnica Dunja Magaš pohvalila je vodstvo bolnice na trudu koji ulažu u njen razvoj, dok je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu istaknula: „Posljednjih pet godina tečaj Medicinskog odgovora na masovne nesreće – Cro MRMI održava se upravo u OB 'Dr. Josip Benčević' jer je ova bolnica prepoznala važnost planiranja i kontinuirane edukacije medicinskog zbrinjavanja kako bi se kvalitetno, pravilno i efikasno odgovorilo na složene krizne situacije te saniralo njihove posljedice.“ Primarius magistra Grba-Bujević zahvalila im je na dugogodišnjoj kvalitetnoj suradnji te im čestitala važne i velike obljetnice. Ravnatelj bolnice Josip Samardžić osvrnuo se na povijest bolnice i njenu ulogu u Domovinskom ratu, ali i naveo kako preko 1.130 zaposlenih u bolnici te više od 50 tisuća ljudi koji godišnje prođu kroz hitni bolnički prijem i više od 16 tisuća pacijenata godišnje hospitaliziranih u prosjeku do tjedan dana, kao i 424 akutna bolnička kreveta plus 80 u dnevnim bolnicama govore u prilog kako brodska Opća bolnica danas zadovoljava najsuvremenije potrebe zdravstvene skrbi. Dani otvorenih vrata traju do petka, 6. travnja 2018., a svi zainteresirani mogu poslušati neko od brojnih predavanja - seminara o ulozi hitnih službi u velikim nesrećama, tečajeva o nefrologiji, prehrani, mehaničkoj ventilaciji.

Ovom prigodom, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. i glavni tehničar Zavoda Damir Važanić, mag. med. techn. bili su i na radnom sastanku u sjedištu Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije s ravnateljem Brankom Godićem, dipl. oec. i njegovim suradnicima te su razgovarali o mjerama i aktivnostima koje je potrebno poduzeti kako bi se unaprijedila kvaliteta pružanja hitne medicinske skrbi na tom području.

Podijeli: