Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije dobio novo moderno vozilo

Karlovački župan Ivan Vučić, dipl. ing. prom. predao je danas ravnatelju županijskog Zavoda za hitnu medicinu Vlatku Kovačiću, mag. iur. ključeve novog vozila za hitnu službu vrijednog 896 tisuća kuna. Svečanoj primopredaji prisustvovala je i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. koja je ovom prigodom izjavila kako Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije može biti ponosan što je prvi u Hrvatskoj dobio iznimno kvalitetno tehnički izvedeno vozilo za hitne intervencije s najmodernijom opremom.

Voditelj medicinske službe karlovačkog Zavoda Mario Vrabac, dr.med. istaknuo je kako je vozilo specifično jer je ergonomski i estetski  izvedeno na visokoj razini, dok je crash test pokazao da je siguran i za pacijenta i za djelatnike hitne medicinske službe. Osim toga vozilo je opremljeno najsuvremenijom opremom od defibrilatora, preko mehaničkog ventilatora do prijenosnog ultrazvuka. Također, dodao je doktor Vrabac, vozilo ima ovjes kojim može savladati i najnepristupačniji teren budući da se može podići nekoliko centimetara.

Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije sad ima 13 vozila u voznom parku, a prema riječima ravnatelja Kovačića novo vozilo namijenjeno je za cijelu županiju iako će se prvenstveno koristiti na području grada Karlovaca.

 

Podijeli: