Započeo 7. Kongres hitne medicine medicinskih sestara i medicinskih tehničara s međunarodnim sudjelovanjem

7. Kongres hitne medicine medicinskih sestara i medicinskih tehničara s međunarodnim sudjelovanjem danas je u Vodicama svečano otvorila izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora i zastupnica te ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu (HZHM) prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. "Stručna usavršavanja djelatnika u sustavu hitne medicine nužna su za brzo i kvalitetno zbrinjavanje svih životno ugroženih pacijenata", istaknula je tom prigodom primarijus Grba-Bujević te sudionicima poželjela ugodan rad i stjecanje korisnih znanja koja će uspješno primijeniti u svojim radnim sredinama.

Svečanom otvorenju kongresa koji se održava u organizaciji Hrvatskog sestrinskog društva hitne medicine (HSDHM), a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i HZHM-a prisustvovali su brojni gosti, uključujući predstavnicu Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske Tanju Paun, univ. mag. iur., predsjednika Svjetske federacije medicinskih sestara intenzivnog liječenja doc. dr. sc. Adriana Friganovića, dipl. med. techn., predsjednicu HLZ-a Hrvatskog društva za hitnu medicinu doc. prim. dr. sc. Višnju Nesek Adam, dr. med., ravnatelje županijskih zavoda za hitnu medicinu i druge goste.

Sedmo izdanje ovog kongresa okupilo je Vodicama velik broj djelatnika hitne medicinske službe, ali i ostalih zdravstvenih djelatnika s ciljem njihovog međusobnog povezivanja i razmjene ideja, znanja i vještina. Svim okupljenima dobrodošlicu je poželio predsjednik HSDHM-a i kongresa Saša Balija, mag. med. techn. koji je tom prigodom istaknuo važnost edukacije, suradnje i otvorenog dijaloga za dobrobit hitnih pacijenata, dok je uvodno predavanje održao zamjenik ravnateljice HZHM-a dr. sc. Damir Važanić, mag. med. techn. koji se osvrnuo na dosadašnja postignuća u sustavu hitne medicine s naglaskom na aktualne projekte HZHM-a koji će pridonijeti dodatnom unapređenju hitne medicinske skrbi na području RH.

U sljedeća tri dana sudionici će imati priliku poslušati niz predavanja istaknutih stručnjaka, sudjelovati na zanimljivim radionicama, panel raspravama i poster sekciji s fokusom na aktualne teme poput traume, rada u objedinjenom hitnom bolničkom prijemu, stručnih izazova u zbrinjavanju hitnih pacijenata, ali i komunikacijskih izazova u hitnoj medicini. Također, jedna od tema bit će i specijalističko usavršavanje medicinskih sestara i tehničara izvanbolničke hitne medicinske službe s obzirom na to da je hitna medicina prva sestrinska djelatnost koja je započela sa specijalističkim usavršavanjem.

Podijeli: