Ravnateljica HZHM-a s glavnim sestrama odjela za hitnu medicinu

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. sastala se u četvrtak, 24. siječnja 2013., u prostorijama Zavoda s glavnim sestrama odnosno tehničarima odjela hitne medicine kliničkih bolnica Dubrava i Sveti Duh, kliničkih bolničkih centara Sestre milosrdnice i Rebro, zatim općih bolnica Bjelovar, „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, Karlovac i Zabok te Županijske bolnice Čakovec.

Glavne sestre odnosno tehničari upoznali su se s djelokrugom rada i nadležnostima Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, nakon čega su razgovarali o trenutnom stanju, funkcionalnosti i edukaciji djelatnika u njihovim matičnim odjelima hitne medicine. Prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. istaknula je važnost sinergijskog djelovanja izvanbolničkog i bolničkog prijema hitnog pacijenta te dodala da je ovaj sastanak korak ka evolutivnom partnerstvu utemeljenom na zajedničkim interesima i trajnom dijalogu.

U sklopu razvoja programa konzultacija i suradnje Hrvatski zavod za hitnu medicinu osigurao je za sve djelatnike odjela hitne medicine navedenih bolnica priručnik Trijaža u odjelu hitne medicine i DVD Hitni medicinski postupci u odjelu hitne medicine.

Podsjetimo, u okviru Projekta unaprjeđenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu osnovat će se 21 objedinjeni hitni bolnički prijem koji će biti na raspolaganju pacijentima u Republici Hrvatskoj što će znatno doprinijeti kvalitetnijem zbrinjavanju hitnih pacijenata. U Hrvatskoj trenutno imamo devet takvih odjela, a u tijeku je nabava opreme za objedinjene hitne bolničke prijeme 12 bolnica koje su u procesu prostornog uređenja ovih novih ustrojstvenih odjela.

Podijeli: