PROMETNI TIMOVI HMS-A IMALI 407 INTERVENCIJA I ZBRINULI 630 PACIJENATA

Iza nas je 60 dana pojačanih dežurstava na cestama tijekom kojih su dodatni prometni timovi hitne medicinske službe (HMS-a) imali ukupno 407 intervencija. Nažalost, na mjestu nesreće smrtno je stradalo šest osoba, a timovi HMS-a uspješno su zbrinuli 630 ozlijeđenih odnosno oboljelih osoba. Neophodnu hitnu medicinsku uslugu na mjestu događaja primilo je čak 374 pacijenata te je njih 314 prevezeno na hitni prijem zbog potrebe daljnjeg kirurškog liječenja. Osim stradalih u prometnim nesrećama, dodatni timovi HMS-a zbrinuli su i 218 osoba s drugim hitnim stanjima, a koji su se zatekli na hrvatskim cestama.

Prosječno vrijeme od poziva do dolaska na mjesto nesreće tijekom 60 dana turističke sezone iznosilo je 14 minuta i 30 sekundi, dok je prosječno vrijeme od prijema poziva do predaje pacijenta u bolnicu iznosilo 42 minute, što znači da su pacijenti zbrinuti unutar „zlatnog sata“.

Podsjetimo, zbog povećanog intenziteta prometa na cestama tijekom turističke sezone organizirano je dežurstvo 14 dodatnih prometnih timova hitne medicinske službe. Timovi su smješteni na državnim cestama: A1: Karlovac, Ogulin, Gospić, Benkovac, Šibenik, Dugopolje, Zagvozd; A3: Kutina, Okučani, Županja; A6: Delnice – Lučice; D8, D25: Karlobag; D1: Korenica; Istarski ipsilon A8, A9: Pazin. Dodatni prometni timovi dežurat će duž hrvatskih prometnica do 30. rujna 2013. kako bi svim potrebitima mogli pružiti pravodobnu i kvalitetnu hitnu medicinsku skrb.

Podijeli: