Održana sjednica Stožera Civilne zaštite Karlovačke županije

Zbog najavljenih vremenskih neprilika, karlovački župan Damir Jelić, prof. održao je sjednicu Stožera Civilne zaštite Karlovačke županije na koju je pozvao i ravnateljicu Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maju Grba-Bujević, dr. med.

S obzirom na to da će se temperature tijekom tjedna kretati između -10 i -20 Celzijevih stupnjeva te da je najavljen snijeg i ledena kiša, na sjednici su predstavnici svih relevantnih gradskih službi podnijeli izvještaj o aktualnoj situaciji te raspravljali o daljnjim konkretnim mjerama za osiguranje normalnih uvjeta za život i rad građana Karlovačke županije usprkos najavljenom valu hladnoće. Na sjednici je istaknuto kako su prometnice čiste i prohodne te je zaključeno kako je s nacionalne razine potrebno zatražiti određena tehnička sredstva. Ovom prigodom, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu upozorila je kako izlaganje izrazito niskim temperaturama može uzrokovati štetne posljedice na zdravlje te dovesti do nastanka ozljeda i pothlađenosti tijela, što može imati i smrtni ishod. Apelirala je na građane da pomognu obiteljima, prijateljima i susjedima koji većinu vremena provode sami te da, ako uoče simptome pothlađivanja ili ozeblina, nazovu broj 194 ili 112.

Uz župana Jelića i primarius Grba-Bujević te načelnika Stožera Ivana Uđbinca, sjednici su prisustvovali Goran Franković (VZ Karlovačke županije), Josip Ćelić (PU karlovačka), Nikša Antica (Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije), Martin Barić (PUZS Karlovac), Matija Kranjčević  i Vedran Tešić (HGSS), Biljana Željeznjak (Ispostava Hrvatskih voda Karlovac), Jelica Magdić (Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije), Branka Hastor (Crveni križ Karlovačke županije), Ervin Jančić (Opća bolnica Karlovac), Stjepan Turković (ŽUC) i Marina Jarnjević (Upravni odjel za graditeljstvo i zaštitu okoliša KŽ).

Podijeli: