OBILJEŽENA 66. OBLJETNICA KLINIKE ZA TRAUMATOLOGIJU I 130 GODINA ORGANIZIRANE KIRURŠKE DJELATNOSTI KBC-A „SESTRE MILOSRDNICE“

Proslava 66. obljetnice Klinike za traumatologiju i 130 godina organizirane kirurške djelatnosti u KBC „Sestre Milosrdnice“ održala se u petak, 16. svibnja 2014. godine, u prostorijama Hrvatskoga liječničkog zbora, a prisustvovala joj je zamjenica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu dr. sc. Ingrid Bošan-Kilibarda, dr. med.

Nakon uvodnih riječi i pozdrava prisutnih, prof. dr. sc. Aljoša Matejčić, dr. med., održao je predavanje na temu povijesti i razvoja kirurške djelatnosti i traumatološke klinike u Hrvatskoj. Zatim je predavanje pod nazivom „Traumatologija danas i sutra“ održao prof. dr. sc. Tedi Cicvarić, dr. med. u kojem se osvrnuo na probleme s kojima se susreće traumatologija danas, kao što su organizacija rada u bolnicama, različiti stupnjevi edukacije, različiti uvjeti rada i sl. Osim predstavljanja problema, naveo je i kako traumatolozi danas održavaju razne tečajeve i edukacije na koje su iznimno ponosni. Nakon toga uslijedio je stručni dio simpozija na kojemu su održana predavanja na temu liječenja prijeloma gornjeg okrajka nadlaktične kosti.

Podijeli: