Nastavljen ciklus edukacija Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu

Proteklog je vikenda u Varaždinu nastavljen ciklus unaprjeđenja znanja i vještina djelatnika hitne medicinske službe. Edukacijski program dio je uspješne reorganizacije koju, u okviru Projekta unaprjeđenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu, već treću godinu za redom provodi Hrvatski zavod za hitnu medicinu.

Nakon kratke ljetne stanke u Varaždinu se okupilo 30 liječnika te medicinskih sestara i tehničara iz Bjelovarsko-bilogorske, Istarske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Međimurske, Sisačko-moslavačke, Varaždinske, Vukovarsko-srijemske i Zagrebačke županije. Osnova edukacijskog programa je usvajanje specifičnih znanja te razvijanje vještina kako bi se unaprijedilo zbrinjavanje hitnih pacijenata, ali i standardiziralo način provođenja hitnih medicinskih postupaka na području cijele Hrvatske. Nova znanja i vještine sudionici su usvajali na radionicama koje su provodili vrsni stručnjaci poput voditeljice treninga Radmile Majhen Ujević, dr. med. Edukacija se završila pismenom i praktičnom provjerom znanja polaznika.

Hrvatski zavod za hitnu medicinu prepoznao je važnost stalnog stručnog usavršavanja te je, u suradnji s Ministarstvom zdravlja, osmislio i organizirao edukacijske programe za djelatnike hitne medicinske službe, u obliku prezentacija, predavanja, seminara, trening radionica i sl., kroz koje je od listopada 2011. prošlo čak 2.139 polaznika.

Podijeli: