Na programu „Zdravstveni sustavi i zdravstvena politika“ predavanje održala ravnateljica HZHM-a

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. aktivno je sudjelovala na programu radionica Zdravstveni sustavi i zdravstvena politika koji se od 2. do 5. srpnja 2014. održao u Motovunu.

Središnja tema programa bilo je vrednovanje rada u zdravstvu, a primarius Grba-Bujević održala je predavanje o radu zdravstvenih radnika na područjima zahvaćenim poplavama pod nazivom Krizni stožer Ministarstva zdravlja: Mit ili stvarnost. Koautori navedenog rada su zamjenik ministra zdravlja prim. mr. sc. Marjan Cesarik, dr. med., dr. sc. Nataša Janev Holcer, dipl. ing. biol. i Pavle Jeličić, dr. med. Podsjetimo, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravlja bila je koordinatorica zdravstvenih službi Nacionalnog stožera zaštite i spašavanja- Centra za upravljanje operacijama u Županji te je okupljenim zdravstvenim djelatnicima prenijela iskustva o radu i djelovanju žurnih službi u nezapamćenoj prirodnoj katastrofi koja je u svibnju ove godine pogodila Slavoniju.

Najveći teret pri pružanju zdravstvene skrbi stradalim građanima podnijeli su timovi županijskih zavoda za hitnu medicinu upravo onih županija koje su bile zahvaćene poplavom – Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Sisačko-moslavačke. No, kolegama su u pomoć pristigli potpuno opremljeni timovi hitne medicinske službe iz Varaždinske, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske, Istarske, Karlovačke, Krapinsko-zagorske i Zadarske županije. Ovom prigodom primarius Grba-Bujević zahvalila im je na solidarnosti koju su pokazali, a posebno se, na nesebičnom i predanom radu, zahvalila Zavodu za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije  te Domu zdravlja Županja.

Program Zdravstveni sustavi i zdravstvena politika organizirali su Hrvatsko društvo za javno zdravstvo-Hrvatski liječnički zbor, Motovunska ljetna škola unapređenja zdravlja, Hrvatska liječnička komora, Istarska županija i Udruga Partnerstvo–Informacije–Napredak za zdravlje u suradnji s Ministarstvom zdravlja, Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo.

Podijeli: