E-Usavršavanje: Uloga endoskopije kod bolesnika s kroničnim upalnim bolestima crijeva

U sklopu Programa e-Usavršavanje Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu jučer je prim. dr. sc. Hrvoje Iveković, dr. med. iz Zavoda za gastroenterologiju i hepatologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb održao predavanje o važnosti endoskopije za dijagnozu, praćenje i prognozu bolesnika s kroničnom upalnom bolesti crijeva.

S ključnim endoskopskim metodama nezaobilaznim u dijagnostici i terapiji pacijenata s upalnim bolestima debelog ili tankog crijeva upoznali su se zdravstveni radnici iz bolnica u Virovitici, Našicama, Ogulinu, Koprivnici, Sisku, Bjelovaru, Karlovcu, Vukovaru, Slavonskom Brodu, Kninu, Požegi, Čakovcu i Pakracu. Osim toga, primarius Iveković predstavio im je i nove endoskopske uređaje čijom uporabom su napravljeni značajni pomaci u dijagnostici, klasifikaciji i terapiji bolesnika s kroničnim upalnim bolestima crijeva.

Hrvatski zavod za hitnu medicinu provodi Program e-Usavršavanje s ciljem razvoja i jačanja ljudskih potencijala na svim razinama zdravstvene zaštite u Republici Hrvatskoj. Njime je zdravstvenim radnicima znatno olakšan pristup profesionalnim sadržajima, a zahvaljujući videokonferencijskom sustavu svi sudionici predavanja u realnom vremenu imaju mogućnost istovremene međusobne audiovizualne komunikacije te pregled sadržaja ili materijala za pojedino predavanje.

Podijeli: