U sklopu 15. sajma zdravlja u Vinkovcima održana je radionica Razvoj i implementacija novog sustava hitne medicine u Hrvatskoj

Da je projekt reorganizacije djelatnosti hitne medicine jedan od najvažnijih dijelova reforme zdravstvenog sustava Republike Hrvatske, potvrdila je i radionica Razvoj i implementacija novog sustava hitne medicine u Hrvatskoj održana u petak, 15. travnja 2011. u Vinkovcima.

Radionica, koju je vodila ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu (HZHM) prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. spec., održana je u sklopu 15. sajma zdravlja u Vinkovcima, a okupila je velik broj zainteresiranih  zdravstvenih djelatnika te županijske predstavnike iz svih dijelova Hrvatske. Domaćin ravnateljici HZHM-a i njezinoj zamjenici dr. sc. Ingrid Bošan-Kilibardi, dr. med. spec. bio je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije Mato Matić, dipl. soc. U njegovoj pratnji djelatnice HZHM-a posjetile su Hitnu medicinsku pomoć Doma zdravlja Vinkovci gdje su, u ime HZHM-a i Hrvatske komore medicinskih sestara, svim medicinskim sestrama i tehničarima podijelile priručnik "Temeljni hitni medicinski postupci". Primjerak priručnika osiguran je za sve medicinske sestre i tehničare Vukovarsko-srijemske županije.

U sklopu izložbenog dijela sajma, od 15. do 17. travnja 2011., u Športsko-rekreacijskom centru Lenije posjetiteljima se predstavilo oko 200 izlagača iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Njihovi proizvodi i usluge su iz područja očuvanja i unaprjeđenja zdravlja te zaštite okoliša. Upravo je to i bila tema niza seminara, okruglih stolova, simpozija, foruma i sastanaka održanih za vrijeme trajanja sajma. Partneri sajma zdravlja bili su Istarska županija te istarski gradovi Poreč i Labin a organizatori Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu - Škola narodnog zdravlja "Andrija Štampar" i Hrvatska mreža zdravih gradova.

Podijeli: