Županijski zavod Vukovarsko-srijemske županije ispunio uvjete za početak rada

Projekt reorganizacije hitne medicinske službe krenuti će sa samog istoka Hrvatske, budući da je Zavod za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije prvi ispunio uvjete za rad propisane Pravilnikom (NN 42/11).

Zavod je dozvolu za rad dobio nakon što je stručno povjerenstvo Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi u utorak, 17. svibnja 2011., provjerilo stanje na terenu u Vukovaru, Vinkovcima i Županji. Svi traženi uvjeti od prostora do medicinske opreme su zadovoljeni, te je početak rada Županijskog zavoda na čelu s ravnateljem Matom Matićem samo pitanje dana.

S obzirom na to da se hitnjaci već godinama žele odvojiti od Doma zdravlja, „zeleno  svijetlo“ spomenutog povjerenstva zadovoljno su dočekali svi djelatnici hitne medicinske službe u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Podsjetimo, novom mrežom hitne medicinske službe Vukovarsko-srijemska županija imati će tri punkta tipa T1, kojeg čine doktor medicine u timu s najmanje medicinskom sestrom/medicinskim tehničarom i vozačem, u Vinkovcima, Vukovaru i Županji. U istim gradovima nalaziti će se i Centri obiteljske medicine. Punktovi tipa T2,  kojeg čine medicinska sestra/medicinski tehničar sa završenim programom specijalističkog usavršavanja i medicinska sestra/medicinski tehničar, biti će u Vinkovcima, Otoku i Drenovcima. Osim toga, u Iloku i Tovarnik - Lovasu zadržati će se punktovi pripravnosti. Smatrajući da je pripravnost na tom području samo privremeno rješenje, čelnici Vukovarsko-srijemske županije izrazili su želju da u tim gradovima osiguraju uvjete za tim hitne. Županijski Zavod za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije dobiti će i 6 potpuno opremljenih vozila hitne medicinske službe. Vozila će biti opremljena defibrilatorima, respiratorima, aspiratorima, pulsnim oksimetrima, kompletnom opremom za imobilizaciju i izvlačenje pacijenata te potpuno opremljenim reanimacijskim ruksacima. Sretno!

Podijeli: