Zavod za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije dobio nova vozila

Ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije Leu Luetiću, dr. med. župan Zlatko Ževrnja, dipl. oec. uručio je ključeve osam novih suvremeno opremljenih vozila za hitne medicinske intervencije. Svečanoj primopredaji prisustvovala je i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. koja je tom prigodom istaknula kako će nabava ovih vozila direktno utjecati na povećanje kvalitete hitne medicinske skrbi u Splitsko-dalmatinskoj županiji, ali i olakšati posao djelatnicima. Ujedno se zahvalila županu koji kontinuirano ulaže u svoj Zavod za hitnu medicinu.

Vozila su nabavljena iz decentraliziranih sredstava, a njihova ukupna vrijednost je 4 milijuna i 160 tisuća kuna. Opremljena su suvremenom opremom sukladno europskim standardima te hrvatskim standardima koje medicinski automobili za potrebe izvanbolničke hitne medicinske službe u RH trebaju zadovoljavati. Kako doznajemo od ravnatelja Luetića, vozila će biti raspoređena po ispostavama županijskog Zavoda za hitnu medicinu koji sada u svom voznom parku ukupno ima 120 vozila.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu iskoristila je ovu priliku da podsjeti i splitsko-dalmatinsku Medicinsku prijavno-dojavnu jedinicu (MPDJ). Modernom opremom i stručnim kadrom MPDJ predstavlja srce funkcioniranja izvanbolničke hitne medicinske službe, rekla je primarius Grba-Bujević koja je u razgovoru s djelatnicima dobila savjete kako dodatno poboljšati sustav koji već funkcionira izvanredno.

Podijeli: