Zavod za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije spreman za početak rada

Stručno povjerenstvo Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi dalo je "zeleno svjetlo" za početak rada Zavodu za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije.

Spomenuto povjerenstvo detaljno je pregledalo prostor, kadrove i medicinsko-tehničku opremu koja je zdravstvenim djelatnicima nužna za obavljanje hitne medicinske službe. Obilaskom sjedišta Zavoda za hitnu medicinu u Požegi, te njegovih ispostava u Pakracu i Pleternici, povjerenstvo se uvjerilo da su svi uvjeti za rad propisani Pravilnikom (NN 42/11) ispunjeni.

Podsjetimo, natječaj za nabavu 128 vozila za hitnu medicinsku službu je u tijeku, od kojih će pet na korištenje dobiti Zavod za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije. Riječ je o novim, potpuno opremljenim vozilima koja zadovoljavaju europske standarde. Tako će svako od vozila hitne medicinske službe imati defibrilator, respirator, aspirator, pulsni oksimetar, kompletnu opremu za imobilizaciju i izvlačenje pacijenata te potpuno opremljene reanimacijske ruksake.

Čestitamo na ispunjenju uvjeta za početak rada požeško-slavonskog Zavoda za hitnu medicinu svim kolegicama i kolegama u Požeško-slavonskoj županiji te im želimo sreću u daljnjem radu!

Podijeli: