Ususret turističkoj sezoni u Rovinju održan radni sastanak

Na inicijativu Ministarstva turizma, a uoči početka glavnog dijela turističke godine, ministar Gari Cappelli danas je u Rovinju održao sastanak s predstavnicima turističkog javnog i privatnog sektora Republike Hrvatske, odnosno sa svim dionicima koji participiraju u ovoj grani gospodarske djelatnosti uključujući i Hrvatski zavod za hitnu medicinu (HZHM) koji, u suradnji sa županijskim zavodima za hitnu medicinu, svake godine osigurava kvalitetnu hitnu medicinsku skrb hrvatskim građanima i turistima.

Na radnom sastanku okupljeni predstavnici udruga u turizmu, turističkih agencija, zračnih luka, hotelijera, privatnog smještaja, ugostitelja, javnih ustanova, predstavnika komora, županijskih turističkih zajednica, udruga za zaštitu i spašavanje te brojnih drugih, kao i predstavnika ministarstava vanjskih i europskih poslova, zaštite okoliša i energetike, unutarnjih poslova, financija te pomorstva, prometa i infrastrukture i HZHM-a zajednički su sagledali do sada učinjeno u pripremi nadolazeće turističke sezone te raspravili prijedloge o mogućnosti poboljšanja, ali i razmotrili inicijative kako otkloniti postojeće teškoće i kako dodatno doprinijeti uspješnom nastavku ove turističke godine.

Ravnateljica HZHM-a prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. ovom je prigodom prezentirala dosadašnja iskustva i postignuća hitne medicinske službe (HMS) tijekom turističke sezone te najavila nove aktivnosti. Naglasila je da se broj intervencija ljeti obično udvostruči zbog velikih gužvi na većini prometnica prema moru te kako je potrebno uložiti dodatan napor i snage pri zbrinjavanju hitnih pacijenata. Istaknula je i važnost Hitne helikopterske medicinske službe (HHMS) i to posebno za stanovnike i posjetitelje otočnih, ruralnih i slabo naseljenih područja RH kojima upravo HHMS osigurava pravovremeni pristup bolnicama i dostupnost odgovarajuće medicinske skrbi.

 
Podijeli: