U Slavonskom Brodu održan treći Cro MRMI

U organizaciji Kriznog stožera Ministarstva zdravlja, Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i Hrvatskog društva za urgentnu medicinu i kirurgiju u Slavonskom Brodu se od 23. do 25. listopada 2015. održao, treći po redu, hrvatski poslijediplomski tečaj pod nazivom Medical Response to Major Incidents - Cro MRMI.

Cro MRMI je tečaj zbrinjavanja velike nesreće, a namijenjen je svim zdravstvenim djelatnicima uključenim u sustav zbrinjavanja velike nesreće od mjesta događaja do operacijskih sala i jedinica intenzivnog liječenja. U Brodu su se tako okupili liječnici te medicinske sestre i tehničari izvanbolničke i bolničke hitne medicinske službe te predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskog zavoda za toksikologiju, Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar“, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i raznih vatrogasnih postrojbi. Njih ukupno 60 je, kroz razmjenu predavanja i rada u grupama, dvije simulacijske vježbe i konačnu evaluaciju svog rada, dobilo uvid u organizaciju rada i educiralo se za odgovarajući odgovor na masovnu nesreću.

Ovaj način rada doprinosi unapređenju sustava medicinskog odgovora na masovne nesreće u RH, doznajemo od organizatora koji su istaknuli kako su edukacija i praktično usavršavanje za medicinski odgovor na velike nesreće jednako važni kao i dobro planiranje i priprema.

 
Podijeli: