Svečanost povodom Dana Zavoda i 122. obljetnice hitne službe u Opatiji

Na prigodnoj svečanosti u opatijskoj Villi Antonio danas su proslavljeni Dan županijskog Zavoda i 122. obljetnica obavljanja djelatnosti hitne medicine na području Primorsko-goranske županije. Svečanost je okupila niz uzvanika od zamjenice župana Primorsko-goranske županije Marine Medarić, dipl.oec., predsjednika Hrvatske liječničke komore mr. sc. Trpimira Goluže, dr. med. i direktora Hrvatske udruge poslodavaca u zdravstvu mr. Dražena Jurkovića, dr. med. do ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maje Grbe-Bujević, dr. med. i, naravno, ravnatelja županijskog Zavoda za hitnu medicinu Davora Vukobrata, dr. med.

Čestitajući djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije veliku obljetnicu i zahvaljujući im na predanom i nesebičnom radu, prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. istaknula je kako je primorsko-goranski Zavod uvijek bio pionir u unapređenju kvalitete hitne medicinske usluge, što je i dokazao ovog ljeta kada je prvi uveo sustav upravljanja kvalitetom. „Nadogradnja i daljnje osnaživanje hitne medicinske službe u Hrvatskoj naša je zajednička vizija, a s vašim znanjem, stručnom osposobljenošću i motivacijom vjerujem da ćemo ju i ostvariti“, zaključila je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

Podsjetimo, u Opatiji je 14. siječnja 1894. godine osnovana prva hitna služba u Hrvatskoj, dok je prva takva služba u svijetu ustanovljena u Beču 1882. Njezin osnivač bio je barun dr. Jaromir von Mundy koji je, kao česti posjetitelj Opatije, pomogao i u realiziranju opatijske hitne službe.

 
Podijeli: