SVEČANA ISPORUKA NOVIH VOZILA HITNE MEDICINSKE SLUŽBE ISPOSTAVAMA PAZIN, ROVINJ I UMAG NASTAVNOG ZAVODA ZA HITNU MEDICINU ISTARSKE ŽUPANIJE

Jučer su u Puli, ispred Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, isporučena tri vozila za tri ispostave županijskog zavoda; Pazin, Rovinj i Umag. Vrijednost svakog vozila je oko milijun kuna. Istarska županija je financirala 2/3 ukupne nabave navedenih vozila, dok su ostatak sufinancirali gradovi i općine Pazinštine, Rovinjštine i Bujštine.

Svečanoj primopredaji u ime Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prisustvovali su djelatnici Vedrana Anđelić, struč. spec. oec. i Saša Balija, mag. med. techn.

Da će nova vozila pozitivno utjecati na razinu kvalitete zbrinjavanja hitnog pacijenta i brzinu dolaska do bolnice, istaknula je ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Gordana Antić, dr. med. Također je napomenula da je cilj cijeli vozni park obnoviti tijekom naredne tri godine, čime je potvrdila nastojanje za kontinuiranim ulaganjem u zdravstveni sustav i hitnu medicinu u Istarskoj županiji.

Svečanoj isporuci vozila prisustvovali su i zamjenica župana Istarske županije Sandra Ćakić Kuhar, gradonačelnik grada Pazina Renato Krulčić, gradonačelnik Grada Rovinja Marko Paliaga te pročelnik za društvene djelatnosti grada Umaga Slaviša Šmalc. U svojim su govorima istaknuli važnost dostupne i kvalitetne hitne medicnske pomoći u svrhu poboljšanja hitne medicinske usluge, kako građanima, tako i gostima koji borave na njihovim područjima.

Podijeli: