Središnje obilježavanje Nacionalnog dana hitne medicinske službe

Središnje obilježavanje Nacionalnog dana hitne medicinske službe (HMS) održat će se u Rijeci u utorak, 30. travnja 2019., u organizaciji Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije, a pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.

Središnje obilježavanje Nacionalnog dana HMS-a svake se godine održava u drugom gradu, a ove godine Rijeka je domaćin djelatnicima HMS-a iz svih dijelova RH koji će nizom edukacijskih programa nastojati djelatnost i dostignuća HMS-a približiti građanima. Intencija ove manifestacije je kod građana razvit svijest o važnosti prepoznavanja hitnih stanja te ih upoznati s jednostavnim postupcima kojima mogu pridonijeti boljem zdravstvenom ishodu ozlijeđene ili oboljele osobe.

Hrvatski sabor je 2013. godine jednoglasnom odlukom dan 30. travanj proglasio Nacionalnim danom HMS-a. Tom odlukom hrvatska hitna medicinska služba pridružila se nizu svjetskih zemalja koje tako nastoje senzibilizirati javnost o važnostima i specifičnostima ove iznimno odgovorne i teške djelatnosti.

Program središnjeg obilježavanja Nacionalnog dana HMS-a možete pronaći ovdje.

Svi ste pozvani, pridružite nam se!

Podijeli: