Splićani prvi na međunarodnom natjecanju timova HMS-a

Tim Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije, u kojem su bili Zoran Vidović bacc. med. teh. i Goran Radić, med. teh., odnio je pobjedu na IX. međunarodnom natjecanju timova hitne medicinske službe (HMS) u Sloveniji. Natjecanje je održano od 24. do 26. rujna 2015. na Rogli, a splitski tim natjecao se u kategoriji tima T2, odnosno tima HMS-a bez liječnika.

Natjecanje je okupilo 20 timova HMS-a, koji su na trodnevnom natjecanju pokazali spretnost, stručnu osposobljenost i znanje u izvođenju hitnih medicinskih postupaka. Organizatori su se i ove godine potrudili da simulacije intervencija djeluju realistično pa su timovi HMS-a, uz izrazito nepovoljne vremenske neprilike, bodove skupljali kroz ukupno trinaest scenarija koji su bazirani na realnim situacijama s ozlijeđenima/oboljelima. Uz brzinu izvođenja hitnih medicinskih postupaka, suci su ocjenjivali i pravilan pristup unesrećenom te odabir opreme za što potpunije zbrinjavanje pacijenta na mjestu nesreće.

Hrvatski zavod za hitnu medicinu ove je godine na Roglu, uz tim HMS-a iz Splitsko-dalmatinske županije, poslao i tim HMS-a iz Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije u sastavu Renata Mihovilić dr. med., Biljana Zgrablić Licul, med. ses. i Dalibor Bernobić, vozač. Istarski tim zauzeo je sedmo mjesto.

Podijeli: