Ravnateljica HZHM-a na Konferenciji o sigurnosti djece u prometu

Na poziv udruge RODA, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. održala je predavanje Što kaže statistika hitne medicinske službe? na Konferenciji o sigurnosti djece u prometu: Autosjedalica - najsigurniji zagrljaj u vožnji koja se danas održala u Hrvatskom liječničkom zboru.

Konferencija je bila namijenjena osobama koje profesionalno skrbe o zdravlju, sigurnosti, odgoju i obrazovanju djece, ali i roditeljima te osiguravajućim društvima i prijevoznicima s ciljem pružanja relevantnih informacija o sigurnom prijevozu djece. Prema podacima udruge RODA, stradanje djece u prometu vodeći je pojedinačni uzrok smrti djece do 14 godina u RH, a unutar ove kategorije, stradavanje u svojstvu putnika najčešći je uzrok smrti i ozljeda. Pravilnim korištenjem dječje autosjedalice, smanjuje se rizik smrti uslijed sudara za 70%, kao i rizik od zadobivanja ozbiljnih ozljeda do 60%. Kako bi se podigla svijest o važnosti korištenja autosjedalica i vezanja djece u vožnji, smatraju u udruzi, roditeljima je nužna podrška osoba koje profesionalno skrbe o zdravlju, sigurnosti, odgoju i obrazovanju djece. Upravo stoga, udruga RODA organizirala je konferenciju Autosjedalica - najsigurniji zagrljaj u vožnji koja je okupila relevantne stručnjake s raznih područja djelatnosti, a koji su sudionike Konferencije educirali i informirali o toj temi.

Konferenciji o sigurnosti djece u prometu: Autosjedalica - najsigurniji zagrljaj u vožnji financirana je iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa RH.

 
Podijeli: