Ravnateljica HZHM-a na Hrvatskim danima sigurnosti

U organizaciji Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, u Opatiji je od 11. do 13. listopada 2017. održana 11. konferencija Hrvatski dani sigurnosti na kojoj je, uz potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića te vodeće profesionalce iz javnog i privatnog te korporativnog svijeta sigurnosti, sudjelovala i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med.

Glavna tema ovogodišnje konferencije bila je domovinska sigurnost, a otvorio ju je ministar Krstičević uvodnim predavanjem Domovinska sigurnost – izazovi i perspektive. U tri dana, sudionici su imali priliku poslušati čak 26 predavača koji su govorili o aktualnim temama poput Industrije 4.0 i korporativnoj sigurnosti, Općim odredbama o zaštiti osobnih podataka, kibernetičkoj sigurnosti te primjerima dobre prakse u ostvarivanju sigurnosti od ULTRA Europe festivala u Splitu do međunarodnih korporativnih kampova u Iraku.

Hrvatska udruga menadžera sigurnosti dodijelila je i nagrade pojedincima i organizacijama za izrazite doprinose sigurnosti u mnogim područjima života te je predstavila kampanju Dan bez mobitela u prometu. Cilj kampanje je podići razinu svijesti sudionika u prometu o opasnostima telefoniranja u vožnji i, u konačnici, smanjiti broj nesreća kojima je uzrok upravo korištenje mobitela tijekom vožnje. Tim povodom će se 21. listopad proglasiti Danom bez mobitela u prometu.

   
Podijeli: