Radionica Oživljavanje u zajednici na Sajmu zdravlja u Vinkovcima

U okviru 20. sajma zdravlja u Vinkovcima, pomoćnica ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Branka Tomljanović, dr. med. održala je predavanje Odgovor zdravstvenog sustava RH na migrantsku krizu, a u suradnji s djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije i radionicu Oživljavanje u zajednici.

Radionica se provodi u sklopu Nacionalnog programa javno dostupne rane defibrilacije Ministarstva zdravlja, Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pod nazivom „Pokreni srce-spasi život“, a njome se kroz upoznavanje građana s vještinama prve pomoći i upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora želi osnažiti pojedince i doprinijeti sigurnosti zajednice. Uz vještine potrebne za pružanje prve pomoći, doktorica Tomljanović i djelatnici hitne medicinske službe (HMS) građanima su objasnili što su to hitna stanja u medicini, kada i kako pozvati HMS te što reći medicinskom dispečeru koji zaprima hitan poziv.

U izložbenom dijelu Sajma, djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije imali su svoj štand gdje su građane upoznali s djelokrugom rada HMS-a, mjerili im tlak i šećer te promovirali Nacionalni program javno dostupne rane defibrilacije „Pokreni srce-spasi život“.

Sajam zdravlja u Vinkovcima organizirali su Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija i Hrvatska mreža zdravih gradova, a središnja tema ovogodišnjeg Sajma odnosila se na iskustva implementacije strategija izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom.

 
Podijeli: