Radionica Hitna stanja u dječjoj dobi održana u OŠ Draganići

Na inicijativu ravnateljice Osnove škole Žakanje dr. sc. Vesne Hajsan-Dolinar, dipl. ing., a u suradnji s nacionalnim instruktorima hitne medicinske službe, ravnateljicom  Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Majom Grbom-Bujević, dr. med.  i glavnim tehničarom Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije Pericom Vucelićem, bacc. med. techn. u Osnovnoj školi Draganići danas se održala radionica Hitna stanja u dječjoj dobi.

Radionica je okupila učenike te stručno osoblje i učitelje škole na čelu s ravnateljicom OŠ Draganići Maricom Jurčić. Polaznici su na radionici naučili što učiniti u hitnim situacijama kako bi pomogli djetetu i prije dolaska tima hitne medicinske službe, odnosno kako postupiti u slučaju da dijete doživi febrilne konvulzije, gušenje stranim tijelom ili neki nezgodni pad, ali i kako pravilno izvesti postupak oživljavanja uz uporabu automatskog vanjskog defibrilatora. Cilj radionice Hitna stanja u dječjoj dobi jest da polaznici steknu sigurnost u pružanju prve pomoći djetetu ako se za tim pokaže potreba.

Radionica Hitna stanja u dječjoj dobi održala se u Osnovnoj školi Žakanje prošli tjedan, a u naredna dva tjedna održat će se u područnim školama u Ogulinu, Ozlju i Josipdolu.

 
Podijeli: