Prva specijalistica hitne medicine nakon završenog petogodišnjeg programa specijalizacije

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu prošlog je tjedna doktorica Dijana Osman prva u generaciji položila specijalistički ispit i stekla titulu specijalistice hitne medicine. Time je Dijana Osman, dr. med. postala prva specijalistica hitne medicine prema propisanom programu specijalizacije uvedene 2011. godine.

Dijana Osman, dr. med. inače je djelatnica Objedinjenog hitnog bolničkog prijema Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ koji je sada postao bogatiji za još jednog specijalista. Dosadašnji specijalisti hitne medicine taj su status stekli temeljem Pravilnika o stjecanju statusa specijalista hitne medicine i Pravilnika o dopuni o stjecanju statusa specijalista hitne medicine. Reorganizacijom sustava kroz Projekt unaprjeđenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu uvedena je specijalizacija iz hitne medicine za doktore medicine koja objedinjuje znanja i vještine različitih specijalnosti odnosno hitnosti iz svih grana specijalizacija te izvanbolničke i bolničke hitne medicine. Specijalizacija traje pet godina, a program je u potpunosti usklađen s europskim programom specijalizacije iz hitne medicine.

Čestitamo doktorici Osman na položenom specijalističkom ispitu iz hitne medicine te joj želimo puno uspjeha u daljnjem radu!

Podijeli: