Primorsko-goranska županija proslavila Dan Zavoda i 119. obljetnicu postojanja hitne službe na svom području

Povodom obilježavanja Dana Zavoda i 119. obljetnice obavljanja djelatnosti hitne medicine na području Primorsko-goranske županije u utorak, 15. siječnja 2013., održana je svečana sjednica stručnog vijeća županijskog Zavoda. Sjednica je održana u Opatiji budući da je upravo u tom gradu davne 1894. godine osnovana prva hitna služba u Hrvatskoj. Svečanosti je, uz pročelnicu odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Đuliju Malatestinić, gradonačelnika Opatije Ivu Dujmića te ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije Davora Vukobrata, dr. med., prisustvovala i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. spec.

„Uspješnom reorganizacijom hitne medicinske službe opatijska Hitna medicinska pomoć postala je dio Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije čiji je ravnatelj Davor Vukobrat, dr. med. odlučan u namjeri učinkovite provedbe niza važnih programa koji su neophodni za dugoročan uspjeh i zadovoljstvo pacijenata i medicinskih djelatnika“ – rekla je prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. spec. čestitajući svima ove važne obljetnice. Istaknula je i niz uspjeha županijskog Zavoda, poput implementiranja novog programa prijavno-dojavne jedinice, pohvalila educirane i snažno motivirane djelatnike te njihove napore da unatoč zahtjevnom terenu - priobalju, bogato razvedenoj obali s otocima i brdovitom Gorskom Kotaru – zbrinu hitnog pacijenta u okviru „zlatnog sata“ prema europskim standardima.

Tom prigodom uručene su i zahvalnice za poseban doprinos u radu Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije gradu Čabru, Područnom uredu za zaštitu i spašavanje Rijeka, Primorsko-goranskoj županiji, a zbog potpore i suradnje prilikom reorganizacije sustava hitne medicine dodijeljena je i Hrvatskom zavodu za hitnu medicinu te ju je preuzela ravnateljica prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. spec.

O svečanoj sjednici Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije izvijestila je i regionalna televizija Kanal Ri. Prilog možete pogledati ovdje:  
Podijeli: