Posjet studijske grupe Svjetske banke

Studijska grupa Svjetske banke posjetila je u ponedjeljak, 12. svibnja 2014., Odjel hitne medicine Opće bolnice Karlovac i Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije te su se njezini članovi upoznali s cjelokupnim Projektom unapređenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu. Grupu od 26 stručnjaka i operativnog osoblja Svjetske banke koji rade na projektima vezanim za zdravstvo te pokrivaju regiju Europe i središnje Azije ugostila je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. sa suradnicima.

Moderan i jedinstven sustav hitne medicine na području RH uspostavljen je upravo kroz Projekt unapređenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu koji je pokrenula Vlada RH uz pomoć zajma Svjetske banke. Koje sve aspekte hitne medicine spomenuti Projekt obuhvaća te kako je njegovim provođenjem izjednačena dostupnost i podignuta kvaliteta usluge hitne medicine studijskoj grupi Svjetske banke pojasnila je pomoćnica ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Branka Tomljanović, dr. med.

Više o Općoj bolnici Karlovac i njezinom Odjelu za hitnu medicinu stručnjaci Svjetske banke saznali su od prim. dr. sc. Želimira Koraća, dr.med. U pratnji ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, zamjenika župana Karlovačke županije Josipa Šafara, pročelnice županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Višnje Jović te sanacijskog upravitelja mr. sc. Suada Crnice, dr. med. i primariusa Koraća razgledali su Odjel hitne medicine OB Karlovac. Karlovački Odjel hitne medicine prvi je hitni prijem izgrađen u sklopu Projekta unapređenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu.

Na gradskom kupalištu na Korani djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije izveli su pokaznu vježbu zbrinjavanja osobe koja je doživjela iznenadni srčani zastoj, a potom je studijska grupa Svjetske banke posjetila prostor županijskog Zavoda gdje ih je dočekao ravnatelj Vlatko Kovačić. Zajedno sa suradnicima ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije studijsku je grupu upoznao s načinom funkcioniranja medicinske prijavno-dojavne jedinice te ih odveo u obilazak nastavnog centra. Također, ravnateljica Doma zdravlja Karlovac Jadranka Šutić povela ih je u pedijatrijsku ambulantu gdje ih je pedijatrica Nevenka Ille upoznala s funkcioniranjem e-recepta.

Podijeli: