Otvoren 1. Simpozij hitne medicine s međunarodnim sudjelovanjem u Koprivnici

„S hitnim pacijentom uvijek u središtu našeg interesa i željom za unaprjeđenjem njegova zbrinjavanja razvili smo moderan sustav hitne medicinske službe“ izjavio je u četvrtak, 18. travnja 2013., na svečanom otvorenju 1. Simpozija hitne medicine s međunarodnim sudjelovanjem u Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ ministar zdravlja prof. dr. sc. Rajko Ostojić, dr. med. Ministar zdravlja čestitao je i desetu obljetnicu rada svim djelatnicima Odjela hitne medicine koprivničke Opće bolnice: „Desetogodišnje djelovanje vašeg Odjela kontinuirano pridonosi kvaliteti pružanja hitne medicinske skrbi na čemu vam iskreno čestitam“. Sustav ne čini samo suvremena oprema, nastavio je ministar, „njegov kamen temeljac su izvrsno educirani i snažno motivirani ljudi, a stvaranje društva znanja imperativ je sviju nas“.

Prof. dr. sc. Rajko Ostojić, dr. med. okupljene je podsjetio da je u Hrvatskoj u tijeku uspješna reorganizacija bolničke i izvanbolničke hitne medicinske službe. Istaknuo je da je „cilj reforme bolničke hitne službe organizacija odjela hitne medicine s odgovarajućim procesom rada u zbrinjavanju hitnog pacijenta, odgovarajućom opremom i specijaliziranim djelatnicima“ te najavio da će do kraja 2013. u punoj funkciji biti 21 odjel hitne medicine. Objedinjavanjem i opremanjem odjela hitne medicine, naglasio je ministar zdravlja, „smanjit će se mogućnost incidentnih događaja, mortaliteta i invaliditeta diljem Hrvatske“.

Otvorenju 1. Simpozija hitne medicine s međunarodnim sudjelovanjem, uz ministra zdravlja, prisustvovali su župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren ing. građ. i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba – Bujević, dr. med. Dvodnevni Simpozij zamišljen je kao poveznica svih zdravstvenih djelatnika koji sudjeluju u pružanju hitne medicinske skrbi. Simpozij je prilika medicinskim djelatnicima da s kolegama iz Hrvatske i inozemstva razmijene stečena radna iskustva, poslušaju čak 12 stručnih predavanja, pogledaju 19 postera ili se priključe jednoj od radionica te tako upoznaju nove ideje i tehnologije koje se primjenjuju u svakodnevnoj praksi s ciljem unaprjeđenja kvalitete pružanja hitne medicinske skrbi.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i Koprivničko-križevačke županije, 1. Simpozij hitne medicine s međunarodnim sudjelovanjem organizirali su Opća Bolnica „Dr. Tomislav Bardek“, Hrvatski liječnički zbor-Hrvatsko društvo za hitnu medicinu i  Hrvatska udruga medicinskih sestara-Društvo hitne medicinske pomoći.

Podijeli: