Otočki liječnici upoznali se s indikacijama za pozivanje helikoptera

Hrvatski zavod za hitnu medicinu je, u suradnji s Hrvatskim zavodom za telemedicinu, putem telekomunikacijskih mreža i video-tehnologije organizirao stručno predavanje „Indikacije za pozivanje helikoptera“ za doktore medicine na udaljenim lokacijama (otocima).

Predavanje zamjenice ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu dr. sc. Ingrid Bošan Kilibarde, dr. med. nastavak je edukacije liječnika koji su za prijevoz pacijenata do bolnice često primorani koristiti hitni zračni medicinski prijevoz. Specifičnost zbrinjavanja pacijenata tijekom prijevoza zračnim putem zahtjeva precizno poznavanje indikacija i kontraindikacija za zračni transport, fiziologije letenja, promjene parcijalnog tlaka kisika i njihov utjecaj na tijelo te niz drugih znanja potrebnih za uspješno pružanje hitne medicinske skrbi pacijentima.

Ovo stručno predavanje održano je u sklopu provedbe Sporazuma o suradnji u provedbi hitnog zračnog medicinskog prijevoza u svrhu pružanja zdravstvene zaštite na području Republike Hrvatske potpisanog između Ministarstva zdravlja i Ministarstva obrane u travnju 2012.

Podijeli: